DALI SU SLOVENAČKE SUDIJE UMEŠANE U KORUPCIJU I DISKRIMINACIJU?

Savezu srpske dijaspore Slovenije je nedavno Okrajni (opštinski) sud u Ljubljani izdao prvomoćno izvršenje po rešenju VČ 63410/2019 godine, a potpisano od samostojnog sudskog pomoćnika Vesne Osmak, bez da bi im predhodno uručio bilo kakav sadržaj navedenoga rešenja.

Mada postoje dokazi od strane uprave pošte, da na adresu Saveza srpske dijaspore Slovenije nije po tom rešenju bila poslana , a niti evidentirana od strane navedenog suda. Na osnovi navedenog rešenja između ostalog je napravljena SSDS velika šteta, a ujedno i blokada računa i nezakonsko trganje novčanih sredstava od SSDS. Dakle, poslovni račun saveza i skidanje novčanih sredstava sa njega odigrao se u vezi predloga firme SPL d.d Ljubljana, a koji duguje savezu već duže u vezi njegove preplate oko 6.000,00 evra po već staroj tužbi SSDS u rešavanju od istoga suda pod sudskom oznakom V P 194/2019. Da dragi naši, to je ogledalo činjenica i slovenačkog pravosuđa do SSDS i naravno Srba u Sloveniji.

Zašto bi se mučili da bilo koje rešenje šalju savezu, kada mogu to jednostavnije uraditi – ko smo mi Srbi da se i za njih upotrebljavaju važeći zakoni i ustavne garancije? Važno da Srbi plaćaju pravovremeno poreze i druge dadžbine slovenačkoj državi. Živi bili i videli – pravni sektor unatoč pravomoćnom navedenom rešenju izvršenja je 18.10.2019 uložio pritužbu i uveo krivičnu prijavu protiv umešanih Alenka Lesjak direktorice firme SPL d.d Ljubljana i njihiove advokatkinje Bojane Potočan. Naravno, ako u roku od 15 dana samostojna sudska pomoćnice Vesne Osmak nebi navedeno rešenje poništila, krivična prijava će biti raširena i na nju, a uz to i zahtev novčane štete savezu. Pitamo se – hoće li ta pravnosnažna rešenje o izvršljivosti pasti u zaborav? SSDS – sektor za besplatnu pravnu pomoć.